Burun yapısı, kişinin hem imajını ve yüz görünümünü hem de öz güvenini önemli ölçüde etkileyen önemli bir faktördür. Son zamanlarda en çok talep edilen burun dolgusu, ameliyatsız ve ağrısız-sızısız bir şekilde kişinin yüz hatları ile uyumlu ideal bir burun yapısına sahip olmasına olanak tanıyor. Kısa süre içerisinde burna altın orana uygun estetik bir görünüm vermeyi amaçlayarak kişinin burnundan memnun kalmasını sağlıyor. Hacim kaybını azaltıyor, şekil veriyor ve genç bir görünüm elde edilmesini sağlıyor.et dolore magna aliqua.
Burun Dolgusu Nedir?
Ameliyatsız burun estetiği olarak da bilinen burun dolgusu, buruna şekil vermek için dolgu maddesinin enjekte edilmesidir. Uygulanan bölgeye hacim kazandırmak için hyalüronik asit gibi cilt dolgu malzemeleri ve türevleri ya da hastanın kendi yağı kullanılır. Burun dolgusu sayesinde burunda bir çok işlem yapılır ve bazı ufak sorunlar pratik bir şekilde giderilir. İşlemlerden bazıları şunlardır:
• Burun sırtına daha düz bir görünüm verme
• Burun ucu dolgusu ile burun ucu kaldırma
• Burundaki asimetrilerin giderilmesi
• Burundaki eğriliklerin tamamen ya da kısmen giderilmesi
• Asimetrik burun deliklerinin düzeltilmesi
• Burun ucuna, burun yanlarına ve burun sırtına hacim kazandırma
Burun Dolgusu Kimlere Yapılır?
Dolgu için işlem yapılacak kişinin burun yapısının ya da burun derisi yapısının, kıkırdak ve kemik yapısının işleme uygun olması gerekir. Ayrıca cerrahi müdahale gerektirmeyecek derecedeki deformasyonlara sahip bireyler burun dolgusu işleminden yararlanabilir. İşlem burnunda hafif problemler olan hastalara uygulanabilirken başarısız bir burun ameliyatı geçiren hastalara da uygulanabilir. Burun sırt kısmında ve burun kenarlarında volüm kaybı olanlar, yüzüne oranla çok küçük buruna sahip olanlar, doğuştan bulunan burun çöküklüğüne sahip olanlar dolgu işleminden yararlanabilir. Burunda bir darbe sonucu oluşan kırık hat ya da burun kemeri de burun dolgusu işlemi sayesinde düzeltilebilinir.
Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?
Öncelikle dolgu öncesi hastanın istekleri ve ihtiyaçları dinlenir. Hastanın fotoğrafı çekilir ve uygulama yapılacak alanlar işaretlenir. Uygulama öncesi son olarak işlem yapılacak bölgeye anestezik krem sürülür ve 20-30 dakika uyuşması beklenir. Kişinin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda dolgu işlemi ya yüz bölgesinde kullanılan ve derma dolgu denilen hyaluronik asit ile ya da kişinin kendi yağı ile yapılır. Bu dolgu işlemi için liposuction yöntemi ile karın ya da basen bölgesinden yağ alınır. Ameliyat gerektiren bir işlemdir.
Hacim kaybını azaltıp, şekil vererek genç bir görünüm de elde edilmesini sağlayan dolgu işlemi en çok tercih edilen hyalüronik asit ile yapıldığı takdirde ağrısızdır ve 5-10 dakika içerisinde işlem tamamlanır. Burun dolgusu kalıcılığı ise 1 yıldan 1,5 yıla kadar sürebilir.
Yağ enjeksiyonu ile yapılacak ise önceden liposuction ameliyatı ile hastanın karın ya da basen bölgesinden yağ alınır ve ardından enjeksiyon yapılacak hale getirilir ve belirlenen bölgelere enjekte edilir. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürebilir. Kalıcılığı ise 2-3 sene sürebilir.
Burun Dolgusunun Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Burun dolgusunun en büyük avantajlarından biri burun ameliyatı (rinoplasti) ya da burun ucu ameliyatına (tip plasti) gerek duyulmadan buruna istenilen şeklin verilebilmesi ve burundaki problemlerin hızlı bir şekilde çözülebilmesidir. Cerrahi işlemlere göre oldukça ekonomiktir. Ameliyat fobisi olanlar için oldukça kurtarıcı bir çözümdür. Ameliyatsız bir işlem olduğundan dolayı iyileşme süresi gerektirmez.
Kalıcı olmaması ve dolgu ile yapılabileceklerinin sınırlı olması iki temel dezavantajıdır. Dolgunun kalıcılığı, malzeme türüne ve enjeksiyon tekniğine göre değişiklik gösterir. Burun küçültme veya ileri derece burun eğriliklerinde dolgu tek başına yeterli değildir. Ayrıca dolgu kişi üzerinde enjeksiyon bölgesinde görülebilen yan etkilere veya alerjik yan etkilere sebep olabilir. Enjeksiyon bölgesi reaksiyonu şişme, kızarıklık, morarma, ve kaşıntı gibi yan etkilerden oluşuyorken, alerjik reaksiyon etkileri ise; iltihap, katı nodüller, yanlış dağıtımdan kaynaklanan topaklar, doku nekrozu ve embolizmdir. Tüm bu etkiler burun dolgusu zararları arasında yer aldığından dolayı, dolgu işleminin uzman bir doktor tarafından doğru doz ve teknikler ile yapılması gerekir.
Burun Dolgusu Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Hyaluronik asit ile burun dolgusu yaptıranlar işlem sonrası hemen normal hayatına dönebilir. Yağ enjeksiyonu ile dolgu yaptıranlar dolgu sonrası, doktor tavsiyesine uymalı ve bazı konulara dikkat etmelidir. Bu dolgu işlemi kişinin kendi yağı yapıldığından dolayı ameliyat gerektiren bir işlemdir ve iyileşmesi birkaç gün sürebilir. Genel olarak her iki işlem de buruna enjeksiyon yöntemi ile uygulandığından dolayı burun estetiği ameliyatı sonrası oluşan burun dolgusu şişliği ve morluğu görülmez. Hastalar günlük hayatlarına hemen dönebilirler. Fakat riskli olabilecek sportif hareketlerden 2-3 gün uzak durmalılar. İşlem yaz ayında yapıldıysa klorlu havuzlara girmemeliler.
Siz de ideal ve estetik bir buruna sahip olmak istiyorsanız Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Mahmut Sunay ile iletişime geçebilir, size özel burun dolgusu fiyatları için detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Ameliyatsız Estetik
Çalışma Saatleri
P.tesi– Cuma | 8.00 – 18.00 |
Cumartesi | 9.00 – 17.00 |
Pazar | Kapalı |
Resmi Tatiller | Kapalı |
Bizimle İletişime Geçin
Yorumlar
Operasyon öncesi korkuyordum ancak, şu anda çok mutluyum ve kendimi daha çok seviyorum, teşekkürler.
Merve Soy
Yıllardır arkadaşlarım operasyon için beni ikna etmeye çalıştılar sonunda ikna oldum, iyiki de olmuşum. Çok teşekkürler.
Ahmet Uysal
Burnumu çok seviyorum 🙂
Dicle Sevim