
Diyet ve spor programını aksatmadığı halde fazla yağlarından kurtulamayan bireylerin en sık tercih ettiği estetik işlemlerden biri olan lazer liposuction, klasik yağ aldırma yöntemlerine kıyasla hastaya pek çok avantaj sunuyor.
Lazer Liposuction Nedir?
Liposuction (liposakşın) veya kısaca lipo, estetik ve plastik cerrahide kullanılan bir çeşit yağ giderme prosedürüdür. Egzersiz ve diyete direnç gösterme özelliğine sahip olan ve bölgesel şekil bozukluklarına yol açan yağ dokularının lazer cihazlarla parçalanması ise lazer liposuction olarak adlandırılır. Bu işlemin bir kilo verme yöntemi olduğu düşüncesi yaygın olsa da lazer liposuction yağ aldırma işlemi esasen bir siluet düzeltme yöntemidir.
Kimler için Uygundur?
Lazer ile yağ aldırma işlemi, bir türlü erimeyen bölgesel yağlarından şikayetçi ve 16 yaşından büyük olan tüm hastalara uygulanabilir. Hamilelik, genetik yapı ve beslenme alışkanlığı gibi sebeplerle vücudun bazı bölgelerinde diğer bölgelerine kıyasla orantısız yağlanma oluşabilir. 2006 yılından itibaren Avrupa ve Amerika başta olmak üzere tüm dünyada hızla yaygınlaşan lazer liposuction işlemi sayesinde orantısız yağlardan kurtularak ideal vücut ölçülerinize kavuşabilirsiniz. Modern tıbbın sunduğu son teknoloji cihazlarla gerçekleştirilen bu uygulama sonrasında ciddi estetik kazanımlar elde edebilirsiniz.
Lazer Liposuction Nasıl Yapılır?
Kol içi ve gıdı gibi küçük alanlı bölgelerde lazer liposuction lokal anestezi ile gerçekleştirilebilir. Ancak göbek ve üst bacak gibi geniş hacimli bölgelerde ve aynı anda birden fazla bölgeye operasyon yapılması gerekiyor ise genel anestezi kullanılabilir. Uygulama bölgesi ve hastanın durumu dikkate alınarak tercih edilecek olan anestezi türü belirlendikten sonra, lazer liposuction cihazı ile yağların uzaklaştırılacağı bölgeye lazer ışınları gönderilir. İşlem devam ederken, parçalanan ve katı halde bulunan yağlar yavaş yavaş sıvı forma geçiş yapar. Sıvılaşan yağ kütlesi, yaklaşık 3 mm boyutundaki kanüller ve negatif basınç aracılığıyla vücudun dışına çıkartılır. Klasik yağ aldırma operasyonlarına göre çok daha küçük kesiler yapıldığı için işlemden sonra işlem bölgesinde herhangi bir iz kalmaz. Hastadan alınan yağ miktarına bağlı olarak hastanın hastanede misafir edilip edilmeyeceğine karar verilir. Lazer liposuction uygulamasından sonra hastanede misafir edilme süreniz çoğunlukla bir gecedir. Operasyonu takip eden gecede minimal düzeyde ağrı hissetmeniz normal karşılanır. Bir gece gözetim altında tutulduktan sonra ertesi gün taburcu edilmeniz ve iş ve sosyal hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilmeniz beklenir. Klasik liposuction işlemine göre operasyon bölgesinde morarma çok daha azdır ve bu morluklar yaklaşık 10 gün içerisinde kaybolacaktır. Operasyon sonrasında hastalara üç hafta boyunca korse giymeleri tavsiye edilir. Lazer liposuction fiyatları, yağ alınacak bölgeye ve uygulama prosedürüne göre değişiklik göstermektedir.
Hangi Bölgeler için Uygundur?
Cilt altında yağlanmanın meydana geldiği tüm bölgelere lazer liposuction uygulanabilir. Karın, basen, bacak, bel, sırt, gıdı (çene altı), kol, ayak bileği ve diz içleri başta olmak üzere, ekstrem bir durum olmadığı sürece vücudunuzun tüm bölgelerinden bu yöntemle yağ aldırabilirsiniz. Özellikle erkek hastalarda meme büyümesi (jinekomasti) tedavisinde büyük başarılara imza atan lazerle yağ aldırma işlemi, daha önce yağ alma operasyonu uygulanan ancak istenen sonuçların elde edilemediği bölgelerde de kullanılabilir.
Klasik Liposuctiondan Farkı Nedir?
Lazer liposuction bölgesel zayıflama konusunda mucizeler yaratan bir yöntemdir. Lazerli yöntemin klasik liposuction yöntemine göre sağladığı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:
● Ameliyat sonrasında ödem, ağrı ve morarma gibi problemler klasik yönteme göre çok daha hafif ve kısa sürelidir.
● Uygulama sırasında kullanılan son teknoloji cihazlar sayesinde birden fazla dalga boyu kullanarak çok güçlü lazer ışınları üretilebilmekte ve dolayısıyla klasik yönteme oranla çok daha yüksek miktarlarda yağ alımı yapılabilmektedir.
● Lazerli yöntemde kullanılan ameliyat kesileri çok daha küçük ebatlara sahiptir. Operasyonda kullanılan lazer ışınları, operasyonun yapıldığı bölgedeki sinirlere zarar vermez ve kanama yapma ihtimali olan ince damarları bölgeden uzaklaştırır. Klasik yöntemde ancak kan nakliyle alınabilecek yağ miktarı, lazerli yöntemde kan nakline ihtiyaç olmadan alınabilir.
● Klasik liposuction işlemi sonrasında ciltte sarkma ve dalgalanma gibi istenmeyen görüntüler oluşabilir. Ancak lazer liposuction sırasında kullanılan dalga boyları, bölgedeki bağ dokusunu uyararak yeni bağ dokusu oluşunu tetiklemiş olur. Bu sayede işlemin yapıldığı bölgede klasik yönteme kıyasla çok daha az sarkma ya da dalgalanma olabilir ve ciddi manada toparlanma ve sıkılaşma meydana gelir.
Lazer Liposuction Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Lazerli yöntemle yağ aldırmak isteyen hastaların en çok merak ettiği bir diğer konu da lazer liposuction öncesi sonrası dönemlerinde neler yaşandığıdır. Öncelikle, yağ aldırma işleminden önceki muayenelerde, doktorunuza, memnun olmadığınız bölgeleri ve işlemden beklentilerinizi çok net bir şekilde ifade etmelisiniz. Alkol, tütün ürünleri, kan sulandırıcı ilaçlar, bitkisel çaylar ve vitamin haplarını kullanmayı operasyon tarihinin en az 5 gün öncesinde bırakmalısınız. Ameliyathanedeki hijyen koşulları büyük önem taşıdığı için kadın hastalara, operasyona oje sürmeden ve makyaj yapmadan gelmeleri tavsiye edilir. Lazer liposuction basen bölgesi gibi geniş bir bölgeye uygulandıysa, hastanın iş ve sosyal yaşamına geri dönmeden önce birkaç gün dinlenmesi gerekebilir. Ameliyattan sonra doktorunuzun tavsiyelerine eksiksiz uymalısınız. Lazer liposuction bacak bölgesine yapıldıysa ağır spor yapmaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Operasyondan sonra su tüketimini artırmalısınız. Lazer liposuction yöntemiyle bölgesel yağlarınızdan kurtulmak ve kendinizi yeniden doğmuş gibi hissetmek için Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Sunay ve deneyimli ekibinden randevu alabilirsiniz.
Liposuction
Çalışma Saatleri
P.tesi– Cuma | 9.00 – 18.00 |
Cumartesi | 10.00 – 15.00 |
Pazar | Kapalı |
Resmi Tatiller | Kapalı |