Somon DNA

Anasayfa Somon DNA
Somon DNA Nedir

Görselliğin oldukça önem kazandığı günümüzde genç ve iyi görünmek hemen herkes tarafından arzu edilen bir durum haline gelmiştir. Bu nedenle tıp teknolojisindeki ilerlemeler ve yenilikler ile beraber daha genç görünmeyi mümkün kılan uygulamalar geliştirilmiştir. Bu uygulamalardan en önemlileri arasında bulunan Somon DNA ile gençleşmek ilk sıralarda yer alır.

Somon DNA Nedir?

Somon DNA cildin ilerleyen yaşa bağlı olarak elastikiyet kaybını azaltmak ve ileriye dönük kırışıklıkları yok etmek amacı ile insan DNA özelliklerine benzeyen somon balığı spermlerinden elde edilen, ciltte hücre yenilemesini sağlayan gençleştirici ve tazeleyici bir uygulamadır.

Somon DNA Ne İşe Yarar?

Somon DNA polinükleotid olarak bilinen hücre yapım sürecini destekleyen maddenin artırılmasına yardım eden bir uygulamadır. Somon DNA ampul içeriğindeki hyalüronik asit sayesinde cildin su tutma kapasitesini artırarak nem dengesini sağlar. Cilde ihtiyaç duyduğu mineral ve protein takviyesini yaparak sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlar. Somon DNA faydaları kısaca cildi taze, aydınlık, genç bir görünüme kavuşturur ve kırışıklıkları giderir. Somon DNA yüzdeki doğal ifadeyi ve mimikleri muhafaza ederek sağlıklı ve parlak bir cilt yapısı elde edilmesini sağlar.

Somon DNA Uygulamasına İhtiyaç Duyulan Durumlar Nelerdir?

Hemen her yaştan Somon DNA yaptıranlar görüntüsünden memnun olmayan kişilerdir. Somon DNA yaş, kötü beslenme, uv ışınlarına maruz kalınması, aşırı sigara ve alkol tüketimi gibi çevresel koşullar sonucu olduğundan daha yaşlı, solgun, kuru ve tazeliğini yitirmiş görünen sorunlu ciltlerde uygulanabilir. Boyun ve dekolte denilen bölgede ilerleyen yaşla beraber kırışan ve sarkan cildin toparlanması amacı ile tercih edilebilir. Özellikle ergenlik dönemi sivilce izleri ve çukurlarının giderilmesi amacıyla da uygulanabilir. Aşırı kilo alıp verme sonucu ortaya çıkan çatlaklıkların tedavisinde etkilidir. Göz altı ve çevresindeki koyu halkaların ve kaz ayaklarının yok edilmesinde kullanılabilir. Yaşlanmaya bağlı olarak el üstü derisinin genç bir görünüme kavuşturulmasında etkilidir. Son olarak ciltte oluşan selülit kaynaklı portakal kabuğu görüntüsünün düzeltilmesi amaçlı kullanımda Somon DNA uygulamasının ihtiyaç duyulduğu durumlardandır.

Somon DNA Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

İnsülin kullanan diyabet hastalarında Somon DNA zararları telafisi güç sonuçlar doğurabilir. Kan pıhtılaşma sorunu bulunan kişiler, hamile ve emziren kadınlar, kalp rahatsızlığı bulunan kişiler ile çeşitli hastalıklardan dolayı felç geçirme riski bulunanların da Somon DNA yaptırması zararlıdır. Ayrıca 18 (on sekiz) yaşından küçük kişilerde de uygulama yapılmaz.

Somon DNA Uygulaması Nasıl Yapılır, Kaç Seans Sürer?

Somon DNA öncesi yaklaşık 15 (on beş) gün süre ile cildin kaybettiği nemi tekrar cilde kazandırmak için yoğun bir hyalüronik asit yüklemesi yapılır. Bu yükleme sonucu yeterli nem oranına ulaşan cilt antiseptik özellikteki sıvı ile hijyenik hale getirilir. Uygulama yapılacak olan bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Ardından cilte mikroenjeksiyon adı verilen bir uygulama yapılır. Bu uygulama mikro iğneler yardımı ile cilt altına Somon DNA serumun enjekte edilmesidir. Somon DNA sonrası cildin ihtiyaç duyduğu mineraller ve nem yeterince cilde verilmiş olur. Uygulamanın seans sayısı yaptıran kişinin yaşı ve cildinin ihtiyacına göre değişmekle birlikte genel olarak 1-3 hafta aralıklarla 1-5 seans arası yapılır.

Somon DNA uygulaması yaptırmadan önce özellikle de cilt sağlığı gibi hassas bir konuda içiniz rahat bir şekilde kendinizi emanet edebileceğiniz; Somon DNA nedir, nasıl yapılır ve Somon DNA ücreti nedir gibi aklınıza takılan her soruyu çekinmeden sorabileceğiniz Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Mahmut Sunay ile iletişime geçebilirsiniz.

Çalışma Saatleri

P.tesi– Cuma 8.00 – 18.00
Cumartesi 9.00 – 17.00
Pazar Kapalı
Resmi Tatiller Kapalı

Bizimle İletişime Geçin