Yüz Germe

Anasayfa Yüz Germe
Yüz Germe Nedir

Bireyin, gündelik yaşamında, sosyal çevresi ile kurduğu her türlü iletişimde, kuşkusuz en etkili araç; yüzdür. Zaman içerisinde, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak, insan yüzünü oluşturan deride; birtakım deformasyonlar meydana gelir. Günümüzde, gelişen teknolojik imkanlar ile birlikte, yüz estetiği uygulama alanında artış mevcut. Bu uygulamalar arasında, yüz germe (ritidektomi); yaşlanma etkilerine bağlı olarak oluşan ciltteki kırışıklıkları germe ve meydana gelen sarkmaları asarak giderme başarı elde edilen en etkili ve kalıcı cerrahi yöntemlerdir.

Yüz Germe Nedir?

Yüz germe, estetik ve plastik cerrahi alanında, yüz yenileme (fasiyal rejuvenasyon), facelift veya ritidektomi olarak da isimlendirilir. Yüz anatomisinin karmaşık yapısına bağlı olarak, ameliyat sırasında uygulanan birçok teknik detay bulunur. Bu operasyonda, yüzü oluşturan kas, yağ ve sinir dokusunu meydana getiren “SMAS” adındaki yapı asılarak, ciltte oluşan sarkmanın giderilmesi hedef alınır. Sarkma düzeltildikten sonra gerekli olmayan derinin, yüzden alımı gerçekleşir. Ameliyatın bir diğer avantajı ise boyun bölgesinde bulunan sarkıklıkları tedavi ederek toparlamasıdır.

Yüz Germe Kimlere Yapılabilir?

Yüz germe operasyonu, genel olarak, 40-50 yaş üzeri; yüz ve boyun bölgesinde kırışıklık ve sarkma şikayeti yaşayan erkek ve kadınlar için uygulanır. Bazı durumlarda, kötü yaşamsal koşullara (alkol ve sigara tüketimi, düzensiz beslenme, hareketsizlik, stres, düzensiz uyku vb.) bağlı olarak daha genç yaştaki insanlar da uygulamaya ihtiyaç duyabilir.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yüz germe ameliyatı, yanak ile kulağın birleştiği yerde başlar ve kulak arkasında yer alan saçlı deri içerisine doğru devam edecek şekilde uygulanır. Uygulamada, yüz bölgesinde sarkma oluşturan ve yüz kaslarını içeren yumuşak doku, cerrahi teknik olarak kullanılan, özel dikişler ile asılır. Deride fazlalık oluşturduğu düşünülen; şakak, yanak ve çene bölgesindeki bolluklar, yüzden uzaklaştırılır. Yüz germe uygulaması sonucunda, ağız bölgesinde bulunan, gülme çizgilerinin derinliğinde azalma gözlemlenir. Anestezi uzmanı gözetiminde, genel anestezi kullanılarak yapılan uygulama sırasında, göz kapağı ve boyun germe estetiği de uygulanabileceği için ameliyat süresi değişkenlik gösterebilir. Ameliyat, intravenöz sedasyon (sakinleştirici ilaçlar) kullanılarak lokal anestezi ile de yapılabilir. Bu tür ameliyatlar kullanılacak teknik ve yapılacak uygulamalara bağlı olarak 1.5-2 saat içinde gerçekleşir.

Yüz Germe Ameliyatı Öncesinde Yapılması Gerekenler

Sigara kullanımı, yüz germe ameliyatında oluşan yaraların iyileşme sürecine olumsuz etki eder. Bu sebeple, yüz germe ameliyatı yaptıranların, ameliyat tarihinden 3 hafta önce ve sonrasında sigara kullanımına ara vermelerinde fayda vardır. Ameliyat öncesinde, kanamayı artırma olasılığı bulunan ilaçlar (aspirin, E vitamini içeren ilaçlar vb.) ile bitki çayı tüketimine ara verilmelidir. Saçların uzun tutulması ise ameliyat sonrasında düzenli olarak yapılacak pansuman izlerinin görünmesini engelleyeceği için, kişiye gündelik yaşamında konfor sağlayacaktır.

Yüz Germe Ameliyatının Etkisi Kalıcı Mıdır?

Yüz germe ameliyatı, kişilerin, yaşlanma etkilerine bağlı olarak yüzünde oluşan kırışıklıkları germe ve asarak giderme konusunda, 5 ila 10 yıl arasında, kalıcı bir etkiye sahiptir. Uygulanan operasyon yaşlanmanın önüne geçmez ancak yüz gerdirme öncesi ve sonrası arasında ciddi farklılıklar bulunmaktadır. Ameliyatın etkileri ömür boyunca sürer. Kişi dilerse, ilerleyen süreçte, yeni bir operasyon için doktoru ile irtibata geçebilir. Cerrahi operasyon ve genel anesteziden çekinen kişiler, zaman zaman, lokal anestezi kullanımı ile gerçekleştirilen İp Askı (Örümcek Ağı) Uygulaması ve Fransız Askı uygulamalarına da yönelebilir. Ancak, söz konusu uygulamaların kalıcılık süresi; 6 ay ila 1 yıl arasında sürmektedir. Kalıcılık ve etki üzerinden karşılaştırma yapıldığında, yüz germe cerrahisinin avantajları öne çıkar.

Yüz Germe Operasyonu Sonrası İz Kalır mı?

Kullanılan özel dikişler ile yapılan pansumanlar sonucunda izlerin kalıcılığı en aza indirilir. Ameliyat, kulak-yüz birleşim hattında ve saçlı deri üzerinde gerçekleştirildiği için kişileri, rahatsız etmeyecektir. Ancak enfeksiyon oluşumu, kanama ve sigara kullanımından kaynaklanan deri kayıpları gibi durumlar söz konusu olduğunda, iyileşme süreci uzayacağı için, operasyon sonrasında oluşacak izler için ek tedavi süreci gerekebilir.

Yüz Germe Ameliyatı İyileşme Süreci Nasıldır?

Ameliyatın gerçekleştiği ilk gece hafif sızı ya da şişliklere bağlı olarak gerginleşen ciltte; hafif ağrılar gözlemlenebilir. Genel itibariyle hastalar, ertesi gün taburcu edilir. Yüz germe operasyonu sonrasında, cilt altında yer alan dokuda toplanan kan ve sıvının boşaltımı için küçük tüpten (dren) faydalanılır ve ameliyata dair dikişler eriyen türden olduğundan alınması gerekmez. Yüzdeki şişliklerin azalması, genel olarak 2 hafta içerisinde gerçekleşir. 1 ay sonrasında ise şişlikler, tamamıyla, kaybolmaktadır. Genel olarak, 2. haftadan itibaren işbaşı yapılabilir. Doktorunuzun, dönem içerisinde yapmanızı belirttiği adımları takip etmeniz; iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Operasyon Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli

Yüz germe ameliyatı yapmaya karar verdiyseniz, öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta; iyi bir doktor seçimidir. Yüzünüzde değişmesini istediğiniz tüm detayları konuşmak, bu doğrultuda gerekli uygulamaları belirleyebilmek ve yüz germe fiyatları hakkında bilgi alabilmek için Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Sunay ile iletişime geçebilirsiniz.

Estetik operasyon sonrasında yapılan buz uygulaması iyileşme sürecini hızlandırır. Yüz bölgesinde, birkaç hafta süren bir hissizlik oluşması normal karşılanır. Makyaj yapılırken ya da saçların taranması sırasında; sert müdahalelerden kaçınılması gerekir. Operasyondan sonra, en az 2 hafta itibariyle, ağır egzersiz içeren aktivitelerden uzak durulmalıdır. Güneş koruyucu olarak kullanılan cilt ürünleri, 6 ay kadar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Aşırı güneş ışınlarına maruz kalmamak gerekir. Vitamin takviyeleri ile cildin, kendini, daha kısa sürede toparlaması sağlanabilir. Yüz, anatomik yapısı gereği oldukça iyi kanlanabilen bir bölgedir. Bu sayede, olası enfeksiyon riski oldukça azdır. Ameliyat sürecinde ve sonrasında, doktor tarafından uygulanan koruyucu antibiyoterapi ile risklerin oluşumu daha da aza indirilir, ancak her koşulda gelişecek enfeksiyona karşı ek antibiyotik tedavisi ile pansuman uygulaması yapılabilir.

Çalışma Saatleri

P.tesi– Cuma 9.00 – 18.00
Cumartesi 10.00 – 15.00
Pazar Kapalı
Resmi Tatiller Kapalı

Bizimle İletişime Geçin